Влез в сайта Регистрация

upup

Други12 април 2024

Китай е обвинен, че е наводнил Великобритания с фалшиви марки на Royal Mail

Създадено от Administrator петък 12 април 2024

gb_counterfeits.jpgКитай беше обвинен, че е наводнил Великобритания с фалшиви марки на Royal Mail. Daily Telegraph съобщи, че източници, близки до Royal Mail, са споделили, че фалшификатите от азиатската страна причиняват нарастване на оплакванията, че марките, закупени от законни магазини, се считат за измамни, което може да доведе до глоба от £5. Вестникът идентифицира четирима китайски доставчици, които предлагат да отпечатат до един милион фалшиви марки Royal Mail на седмица. Тези марки се продават само за 4 пенса всяка преди доставката им до Великобритания.
 
Фалшификатите са открити и в Amazon и eBay и уебсайтове, копиращи официалния магазин на Royal Mail, пише вестникът. Тези марки се купуват несъзнателно от малки търговци на дребно, на които е разрешено да купуват марки от търговци на едро, а не директно от Royal Mail.
 
Министърът на пощите на Великобритания Кевин Холинрейк каза пред Daily Mail: „От ключово значение е да предотвратим навлизането на фалшиви пощенски марки в нашата верига за доставки в Обединеното кралство. „Кралската поща трябва да направи всичко възможно, за да предотврати навлизането на фалшификати в обращение и трябва да установи откъде идват и как навлизат на нашия пазар.“
 
The Times съобщи, че говорител на китайското посолство в Лондон е нарекъл твърденията „абсурдни“. Той казва: „Това е напълно нелепо, абсурдно и неумишлено. „Ако този случай наистина се е случил, първото нещо, което трябва да се направи, е да се проведе задълбочено разследване на вътрешната верига за доставки, вместо да се тръби в медиите.“ Това идва седмица след като Telegraph съобщи, че Royal Mail разследва твърдения, че хората са били неправомерно глобени, след като са им изпратени писма с нови марки с баркод, които са били счетени за фалшиви.
 
Говорител на Royal Mail каза: „Работим усилено, за да премахнем фалшивите марки от обращение. „Ние редовно наблюдаваме онлайн пазарите, за да открием подозрителна дейност, като продажба на марки със значителни отстъпки, и работим в тясно сътрудничество с търговците на дребно и правоприлагащите органи, за да идентифицираме онези, които произвеждат фалшиви марки. „Ние работим в тясно сътрудничество с редица полицейски сили в цялата страна и в последните случаи сме открили марки на дребно на стойност за над £250 000.“
Прочетено: 205 пъти
Коментари чрез Facebook
Влез в сайта Регистрация

up