Влез в сайта Регистрация

upup

Валидиране на пощенски издания01 юни 2024

Валидиране на издание „150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария“

Създадено от Administrator събота 01 юни 2024

manastir2.jpgВ Лясковския манастир „Св. св. Петър и Павел“ беше валидирано пощенско-филателно издание „150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария“.
 
Темата „Манастирите като опора на българския дух и държавност“ е още от класическия период на маркоиздаването, каза в приветствието си Павлин Кавулски, директор на Регионално управление „Северен централен регион на „Български пощи“.
 
Той уточни, че още през 1911 година в серията „Изгледи и портрети“ за пръв път върху български пощенски марки са изобразени най-известните манастири по българските земи – Светата Рилска обител и манастирът „Света Троица“ край Велико Търново, който е бил патриаршески през Второто българско царство. Той уточни, че темата „Религия“ е една от най-интересните в българското маркоиздаване.
 
Изданието, посветено на 150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария, е една пощенска марка с цена 0,90 лв. и специален пощенски печат, дело на художничката Невена Колева.
 
Във валидирането на знака участваха още кметът на Лясковец Васил Христов и областният управител Ивайло Здравков. След валидиране на марката, в Петропавловския манастир беше организирана временна пощенска станция за продажба на изданието и поставяне на специалния първодневен пощенски печат.
 
Други - Валидиране на пощенско издание „150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария“ Други - Валидиране на пощенско издание „150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария“ Други - Валидиране на пощенско издание „150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария“ Други - Валидиране на пощенско издание „150 години от основаването на Петропавловската духовна семинария“
Прочетено: 465 пъти
Коментари чрез Facebook
Влез в сайта Регистрация

up