Влез в сайта Регистрация

upup

Валидиране на пощенски издания03 юни 2024

Валидиране на издание „История на световното кино. 100 години от рождението на Марчело Мастрояни“

Създадено от Administrator понеделник 03 юни 2024

kino.jpgДнес Български пощи валидираха специална пощенска марка, посветена на един от най-емблематичните актьори на световното кино - Марчело Мастрояни.
 
Темата на изданието е "История на световното кино. 100 години от рождението на Марчело Мастрояни". Чрез тази марка, ние почитаме паметта и наследството на един истински артист, чийто талант и харизма оставиха незабравима следа в света на киното.
 


kino2.jpgМарчело Винченцо Доменико Мастрояни, италиански филмов актьор и носител на награда за мъжка роля от фестивала в Кан, ще бъде запомнен не само като един от най-добрите актьори на Италия, но и като ухажор на красивите жени, любител на хубавите ястия и страстен пушач.
 
kino1.jpg
Изданието е малотиражно и е с тираж 3 600 броя, от които 1800 блока на бяла гумирана хартия с рамковидна перфорация и иглена номерация (от № 1801  до № 3600 вкл.) и 1800 блока на негумирана хартия с UV-нишка, без перфорация и иглена номерация (от № 1 до № 1800 вкл.). Художник е Петър Чучулигов. Номинална стойност 1 лв. Може да закупите пълен комплект от двата блока за 14 лв. от филателните магазини или председателите на филателни дружества по места.
Прочетено: 441 пъти
Коментари чрез Facebook
Влез в сайта Регистрация

up