Влез в сайта Регистрация

upup

Други04 април 2023

Напредък в подобряване на дейността по маркоиздаване в Република България

Създадено от Administrator вторник 04 април 2023

logoMTS.pngДнес 04.04.2023 г. получих писмо от Заместник-министъра на транспорта и съобщенията, което е отговор на мой запитвания относно проблеми, най-вече от страна на Български пощи ЕАД. Писмото е доста дълго, но в няколко изречения ще маркирам по-важните отговори на заместник-министъра.
 
Обещание 1:
През настоящата 2023 г. ще бъде изготвена промяна в „Наредба № 1 от 7 ноември 2006 г. за условията и реда за издаване и пускане в употреба на пощенски марки, на пощенски продукти и на специални пощенски печати и за изваждане от употреба на пощенски марки“ в която ще бъдат включени промени касаещи спирането от продажба, изтеглянето от пазарната мрежа и описването на сгрешени пощенски издания. Преди обнародването, проектът на наредбата ще бъде пуснат за обществено обсъждане в рамките на законовия срок. Там всеки ще може да даде своите мнения и предложения. Лично аз не съм оптимист за изпълнението на това обещание, но поне имам основание да си го търся :)

obeshtanie1.jpg
 
Обещание 2:
В краткосрочен план (надявам се наистина да е кратък срока) ще бъде създадена on-line платформа, посредством която Специализирано поделение „Българска филателия и нумизматика” ще извършва продажби на пощенски марки, филателни продукти и на марки с персонализирана винетка.

obeshtanie2.jpg
 
Освен обещания ми се дадоха и малко неверни твърдения, като това, че филателните гишета разполагат с цени на излезлите от употреба пощенски марки. Но както се казва - здраве да е.
 
Както казах днес е 4 април 2023г. Надявам се да видя и пиша за изпълнените обещания още тази година.

Михаил Петров

Прочетено: 720 пъти
Коментари чрез Facebook
Влез в сайта Регистрация

up