Влез в сайта Регистрация

upup

Международни филателни събития30 октомври 2023

Международна филателна изложба АНКАРА '23

Създадено от Administrator понеделник 30 октомври 2023

img-20231022-wa0003_1-678x381.jpgМеждународната филателна изложба АНКАРА '23 беше организирана от Турската филателна федерация с подкрепата на Турските пощи за честване на 100-годишнината от основаването на Република Турция. Изложбата се провежде от 20 до 30 октомври. Националната част от изложбата приключи на 26 октомври, а международната част, която получи признание от FEPA, започна в петък 27 октомври и ще завърши в понеделник вечерта, 30 октомври, с обявяването на Гранд Награда на вечерята на Palmares.
 
В международната част участието беше отворено за филателисти от страни, отделили се от Османската империя или имащи пощенски организации в рамките на Османската империя. Темите на експонатите трябваше да са свързани с Османската империя, Турската война за независимост, Република Турция, левантските пощи, военните пощенски служби през Първата световна война или войните преди и след Първата световна война в региона.
 
България беше представена от Председателя на СБФ Спас Панчев и Януш Донев. Завоюваните награди са - Спас Панчев - Голям Златен медал и 95 точки и Януш Донев - Златен медал и 93точки. 

Пълните резултати можете да видите ТУК.
Прочетено: 275 пъти
Коментари чрез Facebook
Влез в сайта Регистрация

up